torsdag 17 maj 2012

”Galningen kunde lika gärna kastat en handgranat eller rörbomb i domstolen”

...säger norska polisen om islamisten som hade rest från Irak för att kasta en sko. ”Då hade Breivik, advokater, poliser och åhörare strukit med.” Men han slipper humant nog straff, eftersom hans bror var en av dem som Breivik mördade.

Man får verkligen hoppas att det inte uppstår en kollektiv skuldbeläggning: ”När muslimerna blivit en majoritet kommer jihadkrigarna att ta en gruvlig hämnd på norska folket för Breiviks dåd.” Många av de unga socialdemokraterna på Utöya var muslimer.

Några veckor innan Breiviks attentat arresterades tre män från al-Qaida för att ha planerat ett bombattentat i Norge. Och några dagar innan hade islamisten Mullah Krekar hotat med terror om han skulle bli utvisad. Nu är Krekar inkallad till rättegången för att vittna om att islam bedriver jihad, heligt krig, i Europa.

Inte för att ett sådant vittnesmål på något sätt skulle kunna ursäkta Breiviks hemska handlingar, men det skulle åtminstone ta udden av den islamofila vänsterns försök att skuldbelägga den islamkritiska högern.

Kanske, kanske inte. Breiviks dåd kan mycket väl bli sista spiken i Norges kista och förmodligen vår också. Ifall det i fortsättningen kommer att bli omöjligt att kritisera islam.

Många frågetecken