tisdag 14 februari 2012

EU skiljer sig knappast från det forna Sovjetunionen

Av Jens Chr. Jensen

Är det författningsvidrigt av regeringen och Folketinget att ansluta sig till en ny EU-finanstraktat? Det är det förmodligen.

Danskarna har (genom en folkomröstning) sagt klart nej till att EU:s Region Danmark har euron som sin valuta.

Vi har därmed tydligt sagt nej till den finanspolitik som ligger bakom euron.
Om regering och folketing ansluter sig till finanspakten kommer de att åsidosätta danskarnas önskemål och den tidigare folkomröstningen, och även åsidosätta alla demokratiska principer.

EU består ju som bekant av ett antal sovjeter (sovjet = råd): Europeiska rådet, EU-ministerrådet, EU-kommissionen, EU-"parlamentet" och en rad lokala råd (parlament).

EU fungerar precis som det forna Sovjetunionen: All makt är så långt bort från befolkningen som möjligt. Endast några indirekt valda kan lagstifta: EU-kommissionen och EU:s ministerråd. Dem kan vi som väljare varken välja eller välta.

Och som den sista knoppen på det icke-demokratiska EU: Det är nu bara Tysklands förbundskansler och den franska presidenten som bestämmer något.

När danskarna till exempel skickar den översta representanten, statsministern, till "toppmöte", får hon klart besked:
"Du är ny här, och du kommer från ett litet land, så dig orkar vi inte lyssna på!" (enligt en brittisk tidning).

Liksom i det gamla Sovjet är det bara några få som bestämmer - även lagstiftningen i Region Danmark. Och dem kan vi inte rösta på.
EU är sättet som det är konstruerat på helt jämförbart med den tidigare sovjetiska regimen.

Demokratiskt är EU väl ännu mer bakåtriktat: Väljarna kan inte rösta på något som har betydelse för utformningen av vårt samhälle.
Endast genom att alla demokrater - oavsett partifärg - går samman kan vi få vår demokrati och folkstyre tillbaka.

Samt ett parlament som kan bestämma hur vi ska organisera oss i vårt samhälle, där vi delar historia, kultur, traditioner och språk med varandra.

- - -

EU:s gröt är totalt oaptitlig för alla!