tisdag 17 januari 2012

Det var Håkan Juholt som i grunden förstörde det svenska försvaret

Ett land har alltid en armé, antingen sin egen eller någon annans.


Bilden är hämtad här.

För ett par år sedan deklarerade de tre rödgröna partiernas ledare att det var dags att totalt skrota det svenska försvaret. Trots att det gränsar till landsförräderi ryckte kommunistjournalisterna i TV och tidningar bara på axlarna. De gillar väl idén att ge socialister, kommunister och anarkister chansen att mobilisera för det klasslösa samhället, medan polis och militär står maktlösa. Så vi får vara tacksamma att de rödgröna inte vann valet.

Alliansregeringens försvarsminister, vapenvägraren Tolgfors, är emellertid inte någon att hålla i handen. Han beklagar sig över att hans kristallkula inte räcker för att tolka hur hotbilden mot Sverige ser ut om fem år. Därför inga mer pengar till försvaret. Det han inte förstår är att en rimlig försvarsnivå tar 25 år att bygga upp utifrån de ruiner som lämnades av socialdemokraterna.

Det var Håkan Jugholt som i grunden förstörde det svenska försvaret. Som sosse-regeringens ”försvarsexpert” åstadkom han det svenska Försvarets nuvarande tillstånd: att mobilisera hela vår militära förmåga (och det är inte mycket numera) tar minst tre år!

. . . Läs vidare >>