tisdag 13 december 2011

Sharia: Den smygande paketlösningen

Okunskapen bland de rättslärda som jämför islamiska parallellsamhällen med "fiskarsamhällen på västkusten" är mer än vanligt alarmerande.

Det finns idag en strävan att visa välvilja mot anstormningen av islam, och jurister hör i hög grad till de segment som blir våta i ögonen och andra ställen vid tanken på att experimentera med ny och spännande "rättspluralism".

Man kan nog redan vid det här laget slå fast att experimenten inte kommer att blockeras av vanlig borgerlig försiktighet, för en sådan existerar inte längre. Skriver Snaphanen.

Så har vi tydligen fått ett nytt tjusigt ord för sharia: rättspluralism. Tidigare har Hodja berättat om detta nya multi-kulti-pk-ord som vi snart kommer att lära oss:

"Lika rättigheter för alla" hör gårdagen till. "Rättspluralism" heter det nyinrättade magiska ordet med vilket den schweiziske professorn Christian Giordano vill bespara muslimerna som lever bland oss att behandlas enligt samma lagar som de otrogna.

Vad socialantropologin enligt professorn kräver är inget mindre än en brytning med det rådande rättsliga systemet i de moderna västerländska staterna. Alla ska inte längre vara lika inför lagen: Ursprung, etnicitet eller religion ska avgöra vilka lagar och domstolar som ska användas.

Först kommer bara delar av de otrognas lag att överleva, och snart har även resten gjort sitt. Då får vi dhimmi-status och lever alla enligt sharia. "Allahu akbar!"

Planerad förstöring av Europa?