torsdag 21 april 2011

Ur Sannfinländarnas valmanifest

"Kanske kan den svenska regeringen vägra samarbeta med Sverigedemokraterna men den kan inte vägra samarbeta med oss. Och vi kan inte samarbeta om de vägrar skaka hand med oss," säger Timo Soini, Sannfinländarnas partiledare.

Här följer en viktig text som behandlar ett i högsta grad verkligt problem i västerländska samhällen. Via bloggen Gates of Vienna:

"Samhällets framtid ligger hos dess barn och unga. Just nu är nativiteten i vårt land 1,8 barn per kvinna. Samtidigt studerar ett stort antal personer i barnafödande ålder med hjälp av studiestöd och lever, med finska mått, under fattigdomsgränsen. Det är märkligt att det enda botemedlet till detta verkar vara invandring.

Samhället borde ge förutsättningar för fler unga finländare än i dag att ha en verklig chans att bilda familj och skaffa barn. Barn är alltid välkomna, eftersom de är en naturlig del av livet och en förutsättning för nationens framtid.

Eftersom studietiden i genomsnitt har ökat främst på grund av att finländarna utbildar sig för mycket [!] och att studier får för lite stöd på individuell nivå, anser Sannfinländarna att stödet för studerande familjer måste ökas. Annars är par i bästa barnafödande ålder för dåligt utrustade för att skaffa barn.

Om alla par väntar med att skaffa barn tills de är trettio år kommer det genomsnittliga antalet barn förbli under två och åldersstrukturen i befolkningen blir snedvriden."

Läs mer om familjepolitik: Ett liv att vara nöjd med