söndag 22 augusti 2010

Sätt fokus på att Wikileaks sätter människors liv i fara

Wikileaks talesperson Julian Assange har tydligen haft ett par erotiska eskapader under sin vistelse i Sverige. Men det kan man lämna därhän. Det verkligt graverande är att Piratpartiet upplåter servrar åt webbsidan Wikileaks som sänder dödslistor till talibanerna. På internet finns nu 90.000 hemliga dokument om USA:s operationer i Afghanistan.

Julian Assange har därmed släppt ut namnen på de afghaner som samarbetar och har samarbetat med de utländska styrkorna. Inte nog med att de kan bli mördade av jihadister - kampen för frihet och demokrati i Afghanistan sätts på spel.

Assange säger att hans syfte är "stoppa kriget". Det skulle innebära att talibanerna kommer till makten, att de även kan ta över Pakistan och dess kärnvapen, att islamisterna i Iran får blodad tand, det skulle till och med kunna innebära ett världskrig.

Det är naivt att tro annat än att det ibland behövs krig för att stoppa krig. Se på förspelet till andra världskriget. Om vi är eftergivna mot Hitler blir det "fred i vår tid", sa Englands premiärminister Chamberlain. Men han fick krig, ett mycket värre krig än om han visat musklerna i tid.



dn dn sds sds sds