söndag 22 augusti 2010

Ljug och fjäsk (S)

Mona Sahlins valtaktik är att ljuga om alliansens förslag. Statsminister Fredrik Reinfeldt säger att Socialdemokraterna går ut med lögner:

"De påstår att vi har skattesänkningsförslag på 100 miljarder som vi ska finansiera med att människor i vården måste lämna sina jobb. Detta är ren och skär lögn. Finns inga såna förslag. Och jag vill säga att så här ska vi inte bedriva valrörelser. Utgå från de förslag som finns. Det har jag gjort och det förutsätter jag att Mona Sahlin gör."

När Mona är i Stockholm säger hon att socialdemokraterna vill "satsa" på storstäderna, när hon är ute i landet säger hon att de rika storstäderna ska bidra mer. Hon ljuger om att pensionärerna ska få mer pengar när det är de förvärvsarbetande som kommer att få högre skatt, det är så "klyftan" ska minska. Hon lovar att bekämpa hedersvåld men sedan förnekar hon att hederskultur existerar, förmodligen för att fjäska för sina muslimska väljare, ett fjäsk de borde betacka sig för.

Att kvotera in politiker på grund av deras religiösa tillhörighet är förkastligt. I maj häktades S-kandidaten Abdo Goriya för att han skulle hjälpa den syriske ambassadörens att kidnappa dennes dotter. Hon skulle skickas till Syrien för att tvångsgiftas. Om Abdo Goriya har Mona Sahlin & Co. ingenting att säga. Han står kvar som namn nummer två, direkt efter Carin Jämtin, på Stockholmslistan.