torsdag 26 augusti 2010

Grotesk könsapartheid råder...

... i många islamiska länder. I Irans stenas kvinnor. Diktatorn Ahmadinejad ger ett intryck av vara galen, bland annat vill han atombomba Israel. Han lider av paranoia och anklagar det svenska sminkföretaget Oriflame för att skada den islamiska republikens säkerhet.

Eller är han inte så galen ändå? Även en måttlig dos smink kan visa sig dödlig för islam därför att den kan inte överleva utan kvinnoförtrycket.

I Saudiarabien, islams kärnland, måste kvinnorna vara täckta från topp till tå med en liten springa för ögonen, får inte köra bil och är portförbjudna från de flesta yrken. En kvinna som råkar ut för våldtäkt bestraffas med 90 piskslag, om det är en gruppvåldtäkt får hon ännu fler.

Ja, inte bara könsapartheid, alla icke-muslimer diskrimineras också, inte minst asiatiska gästarbetare som man med stöd i Koranen betraktar som slavar.

Nu meddelas att Saudiarabien har fått landets första kvinnliga snabbköpskassörskor. De tillåts dock inte ha företagets uniform utan har heltäckande dräkt och slöja.

Utvecklingen går således en smula framåt. Men inte i Sverige. Svenska politiker inser inte att deras stöd till moskéer och muslimska skolor också innebär stöd åt islamisk överhöghet och sharialagar; de inbillar sig att det gäller religiös frihet.

På grund av islams könsapartheid kan Sverige få flickskolor och pojkskolor. Har politikerna tänkt på det?