torsdag 25 mars 2010

Småflickor ska inte gå med hijab

Kvinnor med ansiktsslöja vägras vård i Québec, meddelar Sydsvenskan. Vad är problemet, det är väl bara att dra ner slöjan och visa ansiktet. Hos doktorn får man vara beredd att t o m visa stjärten.

Det muslimska nätverket LIM (Likestilling, Integrering, Mangfold) anser att fler partier än Fremskrittspartiet bör stödja ett förbud mot hijab i barnskolan (klass 1-7):

Det är en historielös och missförstådd tolerans för en annan kultur när politiker inte törs säga nej till att småflickor ska gå med hijab, en intolerant praxis som berövar muslimska barn lika möjligheter till utveckling som fria individer som andra barn.

Det strider mot FN:s barnkonvention som Norge har undertecknat. Genom att inte slå ner på att föräldrar klär flickor i grundskolan i hijab, sker en tyst acceptans av att konservativa krafter får alltmer makt i den muslimska befolkningsgruppen i Norge.

- - -
Finns det således "moderata" muslimer? Eller fortsätter de att kalla sig muslimer eftersom de kan straffas om de avfaller från islam. Hur som helst är slöjan enligt islam en signal om att flickan är giftasvuxen, och det är inte skolflickor enligt europeisk lagstiftning.

Våld i barnäktenskap