fredag 26 mars 2010

Människorna i Mellanöstern har tappat förtroendet för Obama

Antingen är han illvillig eller okunnig. Obama vill inte att israelerna ska få bygga bostäder i trångbodda Jerusalem. 16.000 lägenheter, bebodda av ortodoxa judar, behöver utvidgas med 1600 lägenheter. Det verkar som han bara har öra för den palestinska propagandan.

Bloggen Euro-med sammanfattar:

"I den hotande konflikten mellan Israel och Iran om dess kärnvapenprogram, gjorde Israel ett självmål under USA:s vicepresident Joe Bidens besök i Israel, genom att tillkännage byggandet av 1.600 israeliska bostäder i östra Jerusalem, som 'det internationella världssamfundet' har utsett till huvudstad i en framtida palestinsk stat.

En anledning kan ha varit att Israel skulle ha något att handla med för att få USA att leverera de bunkerblaster-bomber som är nödvändiga för att angripa Irans atombombsanläggningar. De var då på väg till Israel - men hade kallats tillbaka av den obeslutsamme Obama, för att avskräcka Israel från att anfalla."

Bild: iransk vapenexport

Den israeliske historikern Benny Morris i sin bok One State, Two States:

"Tvåstatsmodellen är en återvändsgränd eftersom det inte går att flytta på de 500000 israeler som idag bor på ockuperad mark – men framför allt eftersom palestinierna aldrig på allvar har godkänt den lösningen, även om man på senare tid har gett intryck av att bejaka den, mest av allt för att vinna respekt i Europa och USA."

Vilket förklarar varför Obamas fjäskande för pal-araberna inte får avsedd effekt, Hamas tappar också tålamodet med honom.

Hus i Israel
Obama gör en Bildt

svd svd svd svd dn dn sds dn dn dn d gp gp hd d ex sds dn dn